Opleidingen

Om jouw talenten te ontdekken of te ontwikkelen kun je een opleiding volgen! Je kunt kiezen uit de onderstaande opleidingen die worden aangeboden door de bonden. Heb je een ander idee voor een opleiding? Bespreek dit met je begeleider! Vraag de opleiding aan bij de coördinator. Een opleiding wordt tot €350 vergoed door MDT Sport.

31-03-2018 NED: Finale D Volleybaldirect Open, Beverwijk
16 teams van meisjes en jongens D streden om het Nederlands Kampioenschap / Dynamo Tubbergen

Nevobo

Beginnerscursus

De beginnerscursus is jouw eerste stap in de wereld van training geven. Er komt een specifiek thema aan bod die voor het volleybal én voor jou interessant is. De beginnerscursus wordt aangeboden met verschillende focussen, denk aan: trainers, technische commissie, coaches, beachvolleybal, zitvolleybal én G-volleybal. Een heel veelzijdige en goede eerste stap!

KNVB

Pupillentrainer

Lijkt het je een uitdaging om jeugdige voetballers in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar te trainen en te coachen? En ben je 15 jaar of ouder? Dan is de opleiding Pupillentrainer echt iets voor jou! Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de trainer-coach kinderen met plezier beter leert voetballen.

KNVB

Juniorentrainer

Lijkt het je een uitdaging om voetballers in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar te trainen en te coachen? En ben je 18 jaar of ouder? Dan is de opleiding Juniorentrainer echt iets voor jou! Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de trainer-coach jeugdige voetballers of jongvolwassenen met plezier beter leert voetballen.

31-03-2019 NED: Final D Volleybaldirect Open, Wognum
16 teams of girls and boys D competed for the Dutch Open Championship / Flamingo's '56	vs. Dros-Alterno

Nevobo

Volleybaltrainer 2

Op een laagdrempelige manier leren hoe je structuur en focus kunt aanbrengen tijdens het geven van een training? De opleiding Volleybaltrainer 2 (VT2) biedt jou deze mogelijkheid! Tijdens deze opleiding leer je hoe je op je juiste manier om kunt gaan met jouw spelers, over de invulling van je trainingen én hoe je op de juiste wijze kunt inspelen op bepaalde situaties, door oefeningen moeilijker of makkelijker kunt maken. De VT2 opleiding is dé opleiding voor de beginnende trainer!

31-03-2019 NED: Final D Volleybaldirect Open, Wognum
16 teams of girls and boys D competed for the Dutch Open Championship / Flamingo's '56	vs. Dros-Alterno

Nevobo

Volleybaltrainer 3

Voor de meer ervaren trainers is de opleiding Volleybaltrainer 3 (VT3). Je gaat dieper in op het maken van planningen en de analyses die daarbij komen kijken van je team. Ook leer je hoe je om kunt gaan met diverse omstandigheden, tegenstanders én leer je welke inzichten en theorieën er zijn over communicatie, teamdynamiek, mentale training en trainingsleer. Ben jij klaar voor meer verdieping in het trainerschap?

23-02-2019 NED: Semi finals NOJK girls C, Houten 
216 teams participate in the semi finals of the Dutch Open Youth Championship

Nevobo

Volleybaltrainer 4

Met de opleiding Volleybaltrainer 4 (VT4) op zak ben jij dé volleybaltrainer die klaar is om te werken met selectieteams binnen één of meerdere verenigingen. Je geeft training, begeleiding en coaching op Top-, eerste- en tweede divisieniveau, maar ook beschik jij over de benodigde handvatten om technisch beleid te ontwikkelen en de vereniging hierover te adviseren. Heb je al VT-3 en ben je trainer van een team op tweede- of eerste divisieniveau? Dan is dit de volgende stap!

Korfbaltrainer 2

KNKV

Korfbaltrainer 2

Spelers leren korfballen door het spel te spelen. Ben jij een beginnende trainer en ben je nieuwsgierig hoe je dit kan doen als trainer? Volg dan deze opleiding. In de cursus wordt gewerkt aan de hand van de vier inzichten over het trainerschap.

Korfbaltrainer 3

KNKV

Korfbaltrainer 3

Ben jij nieuwsgierig naar de nieuwste inzichten over trainen en coachen? Wil jij aan de slag met oefenvormen die bijdragen aan de ontwikkeling van de spelers? Kies dan de opleiding KT3. In deze opleiding staat het proces centraal dat de trainer doorloopt om, vanuit de wedstrijd, korfbalacties uit te werken naar thema’s die aansluiten bij het niveau, talent en motivatie van de ploeg.

FB_IMG_1435700369119

KNVB • KNKV • KNLTB • Nevobo

Opleiding…?

Staat de opleiding die jij graag wil volgen er niet bij? Ontdek zelf een opleiding! Je bent vrij om zelf een opleiding te zoeken bij een andere organisatie. Het is belangrijk dat je een opleiding kiest die past bij jouw MDT Sport programma.

Heb je een opleiding gevonden? Bespreek je keuze met je begeleider. Een opleiding wordt tot €350 vergoed door MDT Sport.

31-03-2019 NED: Final D Volleybaldirect Open, Wognum
16 teams of girls and boys D competed for the Dutch Open Championship / De Bevers vs. Dynamo Tubbergen

Nevobo

Opleider

Vind je het leuk om anderen beter te maken als trainer en/of scheidsrechter? Dan hebben wij genoeg mogelijkheden voor je om als opleider aan de slag te gaan. Je kunt kiezen uit vier verschillende rollen: leercoach, expert, praktijkbegeleider en Proeve van Bekwaamheid-beoordelaar.

Trainersbegeleider

KNKV

Trainersbegeleider

De trainersbegeleider helpt de trainers bij het ontwikkelen en versterken van hun pedagogische- en inhoudelijke vaardigheden. Met deze opleiding investeer je in de kwaliteiten van de trainers en geef je hun aandacht en waardering. Een belangrijk onderdeel waarmee je bijdraagt aan een positieve sportcultuur.

try out

KNVB

Spelbegeleider /

Pupillenscheidsrechter

Je bent 12 jaar of ouder en het lijkt je gaaf pupillenwedstrijden te leiden? Dan is dit de opleiding die je kunt gaan volgen. In het pupillenvoetbal draait het vooral om spelplezier en ontwikkeling van voetballers. Daaraan kun je als spelbegeleider of pupillenscheidsrechter een positieve bijdrage leveren.

Scorebord

KNLTB

Scheidsrechter

In de opleiding tot scheidsrechter leer je alles over de regels op en rond de baan. De spelregels, het werken met het scorebord en de wijze waarop een wedstrijd vanaf de stoel wordt geleid, komen aan bod. Met twee bijeenkomsten en een praktijkdag leer je alles over de rol van scheidsrechter. En je mag meedraaien als kandidaat- scheidsrechter op KNLTB toernooien!

Scheidsrechter

KNKV

Scheidsrechter

Lijkt het je een uitdaging om korfbalwedstrijden te fluiten? Heb je een droom om ooit eens de Korfbal Leaguefinale te fluiten? Dan is de opleiding KNKV-scheidsrechter echt iets voor jou! Als scheidsrechter ben je een ambassadeur voor de sport. De opleiding is geschikt voor iedereen die in het bezit van het spelregelbewijs of Basisopleiding B.

KNVB

Scheidsrechter

Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken? Dan ben je de juiste persoon om scheidsrechter te worden! De opleiding ‘Verenigingsscheidsrechter veldvoetbal’ is praktijkgericht, zodat je met voldoende ‘bagage’ aan de slag kunt bij 11 tegen 11 wedstrijden bij jouw eigen club.

31-03-2018 NED: Final D Volleybaldirect Open, Wognum
16 teams of girls and boys D competed for the Dutch Open Championship / Referee

Nevobo

Scheidsrechter 3

Jij hebt het in je, je wilt meer, jij wil fluiten op een hoger niveau en dat in de eerste klasse of hoger! Dan nodigen we je uit om de opleiding Verenigingsscheidsrechter 3 te volgen. Tijdens de opleiding leer jij goed samenwerken met alle betrokkenen, want dat is belangrijk, maar ook leer je een consequente én technische lijn te hanteren. Hiermee fluit jij de sterren van de hemel op eerste klasse-, promotieklasse- of zelf derde divisieniveau.

23-02-2019 NED: Semi finals NOJK boys B, Wijk bij Duurstede
216 teams participate in the semi finals of the Dutch Open Youth Championship. Boys B play the semi finals in Marienhoeve

Nevobo

Vaardigheidstraining

Wil je liever op een iets hoger niveau dan derde klasse fluiten? Leuk! Met de Vaardigheidstraining op zak kun jij op eerste en tweede klasse niveau de wedstrijden gaan fluiten. Je gaat tijdens deze opleiding aan de slag met de verschillende gebaren die we kennen in volleyballand, de communicatie die jou en de spelers verder helpt. Ook krijg je de handvatten die jou voorzien van back-up bij concrete moeilijke situaties tijdens een wedstrijd.

Ballenmand

KNLTB

Lijnrechter

Heb jij ambities om op (inter)nationale toernooien in Nederland een rol te spelen? Volg de opleiding tot lijnrechter waarin je zowel de theorie als praktijk ervaart met een On Court sessie zodat je de lijnrechtertechnieken kunt oefenen. Na de opleiding ontvang je uitnodigingen om als lijnrechter aanwezig te zijn bij de toernooien van de KNLTB!

Naamloos

KNLTB

Toernooileider

Als je een echte organisator bent dan past de opleiding toernooileider goed bij jou. De toernooileider zet zich in voor bijvoorbeeld jeugdtoernooien of voor 55+ toernooien. Maar ook de clubkampioenschappen of het oliebollentoernooi horen bij een toernooileider. Waar wordt jij enthousiast van?

Spel

KNLTB

Competitieleider

De competitieleider is de persoon binnen een vereniging die de competitiedeelname en -organisatie leidt en is een belangrijke schakel tussen de vereniging en de KNLTB. Je meldt de competitieteams aan en is eindverantwoordelijk voor juiste en snelle verwerking van de competitieresultaten.

KNVB • KNKV • KNLTB • Nevobo

Besturen met impact

De rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder, maar het biedt ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken. De opleiding Besturen met Impact geeft hierbij een persoonlijke verdieping en is vanaf 18 jaar.